Vyhledej
Královédvorsko > Co se děje

Hořický klub a královédvorský špýchar budou patřit alternativnímu rocku

Redakce, Městské muzeum / 12.03.2013
V páteční a sobotní večer vystoupí na společném dvojkoncertu spřátelené a nezvykle pojmenované alt-rockové kapely. Opavští Nekuř toho tygra, jejichž část má podkrkonošské kořeny, zahrají společně s královédvorskou kapelou An-26 nejprve v pátek 15. března v hořickém klubu U opilé kočky. Na programu bude také autorské čtení královédvorské autorky Deborah C. Centaurea. V sobotu 16.3. si pak obě kapely koncert zopakují v sále špýcharu Městského muzea ve Dvoře Králové. Obě akce začínají ve 20 hodin. Nekuř toho tygra za svůj největší úspěch nepovažují ani tak volbu dosti neotřelého názvu kapely, ale fakt, že minulý rok oslavili deset let existence. Tím pádem věkový průměr kapely už spadá do jiné škatulky než “mladá a začínající.” Kapela vydala čtyři studiové nahrávky, poslední pod názvem „A komu to dáme?“ minulý rok. Za svou existenci obrazili „Tygři“ několik hudebních stylů, od rocku a punku k blues a „hardšanzónu“. Jejich hlavní devízou a touhou je živé hraní. Jako hosté se představí An-26, což je královédvorské těleso vzešlé z kapel Riziko nádechu a Zatracená dáma Anna (původně Overself). Žánrově se jedná o alternativnější směr hudby s příměsí bluesrocku, silně ovlivněný zvukem večerní oblohy, tedy cosi jako "Alternative Aeroflotive Blues Rock".

 

Přečteno 2x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Kuchař/ka (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)

Fyzioeterapeut/ka (Domov důchodců)

Asistent pedagoga (ZŠ a MŠ Bílá Třemešná)


Kalendář akcí